Barackos gombóc "Ízõrzõk" Hajós

2017-06-09

sponsored links

                                                                                 

Hozzávalók:25 dkg krumpli, 10 dkg liszt, 15 dkg barack, 1 teáskanál sertészsír, 1 db tojás, csipet só, 3 dkg cukor. morzsához: sertészsír, zsemlemorzsa
Elkészítése:  Héjában megfõztem a krumplit majd leszûrtem megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Hagytam kihûlni majd hozzátettem a zsírt, csipet sót, tojást és a lisztet. Összegyúrtam  ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam négyzetekre   szabdaltam majd a megmosott lecsepegtetett és magjától megszabadított barack felét  vagy negyedét /nagy barackok voltak/a tészta  közepébe raktam kevés cukrot szórtam rá és gombócnak formáltam . Forrásban lévõ enyhén sós vízbe kifõztem leszûrtem és a zsírban pirított zsemlemorzsába tettem átforgattam.
Szilvalekvárral , szilvával már többször készítettem de barackosat most készítettem elõször, ami nagyon ízlett!!
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s