Barackos gombóc "Ízõrzõk" Hajós
sponsored links
Hozzávalók:25 dkg krumpli, 10 dkg liszt, 15 dkg barack, 1 teáskanál sertészsír, 1 db tojás, csipet só, 3 dkg cukor. morzsához: sertészsír, zsemlemorzsa
Elkészítése: Héjában megfõztem a krumplit majd leszûrtem megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Hagytam kihûlni majd hozzátettem a zsírt, csipet sót, tojást és a lisztet. Összegyúrtam ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam négyzetekre szabdaltam majd a megmosott lecsepegtetett és magjától megszabadított barack felét vagy negyedét /nagy barackok voltak/a tészta közepébe raktam kevés cukrot szórtam rá és gombócnak formáltam . Forrásban lévõ enyhén sós vízbe kifõztem leszûrtem és a zsírban pirított zsemlemorzsába tettem átforgattam.
Szilvalekvárral , szilvával már többször készítettem de barackosat most készítettem elõször, ami nagyon ízlett!!
Jó étvágyat!